dinsdag 15 april 2008

Winter, Lente of Zomer???

Geregeld hoor je hier zeggen "If you don't like the weather, wait 5 minutes". Ik weet dat je dit gezegde wel in meerdere plaatsen hoort, maar de laatste tijd lijkt het toch echt waar te zijn. Je zal op een bepaald moment een lekker zonnetje zien, om dan 5 minuten daarna opeens in het midden van een woeste sneeuwstorm te belanden. De temperaturen schommelen ook heel hevig. Begin vorige week was er 's morgens terug sneeuw aan de grond en werd het overdag's niet warmer dan een 5-tal graden, om dan tegen het weekend opeens uit te komen op 79F ofte 26C!! En nu zijn de temperaturen weer de dieperik in gedoken... gisteren 23C, vandaag 5C :(

Met het warme weer was het weekend natuurlijk schitterend. Zaterdag heb ik zowaar de ski's vanonder het stof gehaald, maar de bindingen zijn precies niet meer wat ze geweest zijn: 3 keer is een ski van mijn voet gegaan (zonder te vallen) en kon ik op 1 ski de berg afdalen!

Zondag was het de sluitingsdag van Snowbowl (het lokale skigebied), en dat staat altijd garant voor verkleedpartijen, gratis barbecue en openbare dronkenschap. Met de zomerse temperaturen konden we zelfs comfortabel in t-shirt en korte broek snowboarden (zolang je niet viel op de koude sneeuw natuurlijk). Eigenlijk spijtig dat de skigebieden allemaal dicht zijn want er ligt echt nog heel veel sneeuw in de bergen, maar de sluitingen zouden te maken hebben met het feit dat de beren rond deze tijd uit hun winterslaap beginnen te ontwaken. Ach ja... dan maar gewoon te voet naar boven (of met de snowmobile :P)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie maar dat je geen beer tegekomt die grote honger heeft na zijn winterslaap :))

Annelica zei

Hm, die "If you don't like the weather.." uitspraak kan je hier in BelgiĆ« ook absoluut toepassen - jammer genoeg zit die temperatuurschommeling tot boven de 20° er hier absoluut niet in :)

Anoniem zei

Die uitspraak hoor ik hier ook geregeld : If you don't like the weather in St Louis, just wait 10 minutes...

Hier zijn er ook veel schommelingen... maar we hebben toch geen sneeuw gezien deze week!

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info