dinsdag 7 april 2009

Bod op een huis.. in Eden, Utah!

We zijn weer een maand verder, en intussen zijn we verschillende keren naar Ogden gereden. We hebben 2 keer een bod uitgemaakt op een mooi huis op de East Bench van Ogden, maar de verkoper bleek niet van zijn prijs af te willen wijken, en wij zagen het niet zitten om de volle prijs te betalen, want het huis had als tuin enkel een heuvel... dus geen plaats voor feestjes of een zwembad enz. En zonder tuin zou het ook weer moeilijk zijn geworden om het huis te verkopen in de toekomst.

Rouwig waren we er eigenlijk niet om want we hadden onze ogen alweer laten vallen op een ander huis. Dit huis is in Eden (ja dat is echt de naam van het dorpje!), dat ligt in de bergen net achter Ogden en is eigenlijk ideaal voor ons: Binnen 10 minuten 3 skigebieden (Snowbasin, Powder Mountain & Wolf Creek) en ook nog een mooi meer. Het huis zelf is ook niet mis, heeft 4 slaapkamers en 2 badkamers en plaats om uit te breiden. De tuin is ook de moeite, het eigendom is zo maar liefst 1 acre (=4000 vierkante meter) dus ruimte zat voor de honden. Er is zelfs een stal in de tuin, dus als we ooit een paard ofzo willen houden dan is alles al in orde daarvoor!

Nadeel is dat het huis in short sale is, wat wil zeggen dat de lening van de eigenaar groter is dan het huis waard is. Voor ons betekent het dat de bank beslist over wie het huis kan kopen. Nog een nadeel is dat er al een bod uitgemaakt is op het huis, maar onze real estate agent wist wel los te peuteren voor hoeveel, dus we hebben vorige week zelf een bod uitgebracht dat net iets hoger ligt. Met een short sale kan het naar het schijnt lang duren voordat de bank beslist, dus nu moeten we (on)geduldig wachten op het antwoord van de bank, en hopen dat niemand anders in extremis een bod maakt op het huis dat hoger ligt dan ons bod!

Geen opmerkingen: