woensdag 18 juni 2008

Colstrip, Montana

Het afgelopen weekend zijn we een nicht van Angela gaan bezoeken in Colstrip, in het Zuidoosten van de staat. Donderdag zijn we na een rit van 8 uur via de 3 "B" steden (Butte, Bozeman en Billings), over 2 sneeuwerige bergpassen (Homestake en Bozeman pass) en honderden kilometers langs de Yellowstone rivier aangekomen rond een uur of 6, net op tijd voor een smakelijke barbeque, die we wel binnen hebben moeten eten gezien er buiten een stormwind woedde.

Vrijdag was het weer al een heel stuk warmer en de wind was een beetje gekalmeerd, en zo waren we van plan om ergens onze tent op te zetten, gezien we sinds februari een nieuwe tent hebben die nog altijd niet gebruikt is! Angela's nicht Seanna had ons aangeraden in het Custer National Forest te gaan, net ten oosten van Ashland. We hadden ons verwacht aan dichte bossen en bergen zoals rond Missoula, maar eigenlijk was het zogenaamde national forest meer private boerderijen dan wat anders, en rond de kampeergrond was geen water te vinden... geen waterpomp, maar ook geen beekje. Terug naar Ashland dus, om een paar liter water te kopen. We hebben dan eindelijk onze tent opgezet, maar uiteindelijk was het toen nog maar half 2 in de namiddag... en rondom ons was eigenlijk niks te zien. In plaats van ons tot 's avonds te vervelen hebben we dan maar een dutje gedaan in de tent, de tent terug ingepakt en zijn terug naar Colstrip gereden! :D

Zaterdag zijn we met de kano op een meertje gaan varen, het was eindelijk lekker warm, en het meertje had zelfs wat interessant leven: naast vissen hebben we een paar muskusratten en een heleboel schildpadden gezien! Ik heb zelf wat geprobeerd te vissen en net toen ik de moed wilde opgeven had ik beet: een Northern Pike aan de lijn! De vis was een beetje over-enthousiast geweest en had de haak helemaal ingeslikt. Ik heb geprobeerd de haak eruit te krijgen maar dat bleek onmogelijk, vooral omdat ik een beetje te hard op de vis ben beginnen te nijpen en zo de ingewanden eruit begonnen te komen! OOPS!! We hebben de vis dan maar meegenomen naar huis en het op een kampvuurtje klaargemaakt voor het middageten (ik heb de vis zowaar zelf gekuist) :)

Zaterdagnamiddag zijn we dan naar de 'Arch' gegaan, een prachtige rotsformatie net buiten Colstrip. Voordat we aan de eigenlijke rots kwamen moesten we wel door een stukje prairie gaan, waar ik op het nippertje niet op een kronkelende ratelslang heb gestapt!

Zondag was onze laatste dag in Colstrip, en zijn we terug naar het "National Forest" gereden, deze keer samen met nicht Seanna, haar man en haar dochter en paar ATV's (vierwielers).

Ergens tussen Colstrip en Lame Deer in het Cheyenne Indian Reservation:


Schildpadden in Castle Rock Lake:


De Arch:


Ikke bovenop de Arch:


Een Antilope met een 'bad hair day':


Ratelslang op de baan:

Geen opmerkingen: