woensdag 21 mei 2008

Bezoek aan Atlanta, Georgia deel 1

Vorige woensdag zijn we met United vertrokken naar Atlanta. Na een korte tussenstop in Denver zijn we rond 15u in de namiddag aangekomen. Het eerste wat opviel toen we uit de terminal stapten was de luchtvochtigheid: in Montana is de luchtvochtigheid te vergelijken met een woestijnklimaat, en in Georgia is het min of meer een subtropisch klimaat!

Na een korte stop in het huis van Angela's vriendin Andrea in de Buckhead buurt zijn we gaan eten in Café Intermezzo. Niet onmiddellijk de goedkoopste plaats om een snelle snack te eten, maar kwalitatief zeker een aanrader, vooral ook omdat ze er een lange lijst met likeuren hebben, iets wat niet zo heel veel voorkomt in de States (gewoonlijk hebben ze allemaal dezelfde 30-40 flessen). Na een lekker stukje cheese cake en een glaasje Grappa zijn we naar Andrea's huis gewandeld en op een luchtmatras in slaap gevallen..

Donderdag was een regenachtige dag (wat in Atlanta gelijk staat met een zondvloed!) en zo zijn we dan maar naar het Georgia Aquarium gegaan, volgens hen het grootste aquarium ter wereld! Het was een drukke bedoening omdat veel scholen blijkbaar deze dag hadden uitgekozen om het aquarium te bezoeken, maar het was zeker een bezoek waard. Hun 'collectie' gaat van kleine sea dragons tot grote belluga walvissen en zelfs walvishaaien!

Enkele foto's:








De rest van ons bezoek post ik later vandaag of morgen...

2 opmerkingen:

Annelica zei

Belluga walvissen ... ongelooflijk mooi, he! Ooit gezien in Vancouver aquarium.

Kevin zei

inderdaad... ze bewegen zo sierlijk! precies of ze deel zijn van een kunst-show ofzo :)