vrijdag 30 mei 2008

Atlanta deel 2

Ok, die 'later vandaag of morgen' is uiteindelijk een week later geworden, maar hier volgt de rest van ons bezoek aan Atlanta:

Vrijdag zijn we naar Stone Mountain geweest, een grote heuvelrots die in het midden van het vlakke Georgia ligt. Men had ons gewaarschuwd dat de beklimming niet min was, maar we hadden al een vermoeden dat dat naar Georgia standaarden was.. wij als bergmensen zijn iets meer gewoon denk ik :) We hebben de beklimming dan ook gewoon op sleffers gedaan en dat was absoluut geen probleem. Het uitzicht van de top was mooi, want je kon de hele skyline van Atlanta zien, en het viel ons ook weer op hoe groen dit gebied wel is. Qua wildlife was het iets minder spectaculair dan een gemiddelde wandeling in Montana, maar er vlogen wel een heleboel vale gieren rond boven ons hoofd.. *slik*

's Avonds zijn we naar 'gastropub' Tap gegaan in Midtown Atlanta. Veel keuze aan Belgische bieren, en heel smakelijke en originele recepten op het menu!

Zaterdag was het dan de grote amusement park dag. Six Flags Over Georgia is een behoorlijk groot park, en er zijn enorm veel roetsjbanen! Spijtig genoeg was er overdreven veel volk, waardoor we tussen 13u en 18u amper 3 attracties konden doen (elke keer tussen een uur en anderhalf uur aanschuiven). Na 18u verbeterde de situatie wel en hebben we uiteindelijk een goed aantal attracties kunnen doen.

Zondag zijn we naar Little Five Points gegaan, 1 van de hippe/alternatieve buurten waar veel kleine winkeltjes, cafe's en restaurants liggen. Zo zijn we er in de 'Vortex' gaan eten... deze plaats claimt de beste Burgers van Atlanta te hebben, en ondersteunt de claim met een hele hoop attesten en krantenartikels. De burgers waren inderdaad lekker, maar ik denk dat ze in MT minstens even lekker zijn! :)

's Avonds zijn we naar nog een hippe buurt geweest: de Virginia Highlands. Eigenlijk gaat het om een lange straat door een residentiele buurt, met om de kilometer ofzo een 'eilandje' vol met cafe's en restaurants.

Maandag was de mooiste dag van de week en hadden we beslist even te genieten in 1 van de parken van Atlanta. Eerst moest er nog wel een culinaire stop ingebouwd worden. Gezien we nog altijd geen echte authentieke lokale keuken hadden geprobeerd zijn we naar Mary Mac's Tea Room gegaan. Angela bestelde de ribbetjes en ik een gefrituurde catfish (meerval?), en daarnaast hebben we ook nog fried green tomatos, fried ocra enz geprobeerd. Allemaal verrassend lekker (al had de meerval een beetje te veel 'riviersmaak').
De rest van de dag zijn we naar het park geweest, even langs een shopping mall gegaan , en hebben we wat oesters geproefd in een Oyster bar. Misschien dat we de kwaliteit van Elliot's in Seattle gewoon zijn, misschien dat de oesters van de pacifische oceaan beter zijn, maar de "Gulf" oesters in deze bar (Fontaine's) hadden absoluut geen smaak! Langs de andere kant was dat wel de eerste (en enige) culinaire teleurstelling van onze trip, dus het had allemaal erger gekund.

De volgende dag was het dan tijd om terug naar Montana te vliegen. We waren het allebei eens dat Atlanta een heel leuke stad was, geen redneck town maar wel een moderne en jonge stad met veel lekker eten en entertainment.

Ik heb de foto's op onze foto site gezet: http://kevin.amerikabelgen.com/main.php/v/spring_2008/atlanta/

Geen opmerkingen: