dinsdag 28 augustus 2007

Bezoek aan Seattle

Vorige maandag zijn we na een rit van 7,5 uur aangekomen in Seattle. We hebben de I-90 genomen vanuit Missoula en die brengt je rechtstreeks tot in het hartje van de stad. Het was een vrij saaie rit, vooral het oosten en het midden van de staat Washington is plat en er valt praktisch niks te zien, behalve de Columbia River vallei dan misschien.

Seattle bleek een heel leuke stad te zijn ondanks het mindere weer. Het was over het algemeen bewolkt maar we mochten niet klagen want buiten een beetje motregen dinsdagochtend hebben we geen regen gezien.

We hebben in het Moore hotel gelogeerd in het centrum van de stad. Als je graag in het centrum van de stad zit en eens iets anders wilt dan die anonieme kettinghotels dan valt dit hotel best aan te raden. De prijs viel heel goed mee (88 dollar per nacht inclusief tax), de kamers waren heel proper en het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam. Ons hotel was op 1 blok van de Pike Place Market, die beroemd is voor de viskramen waar ze vissen 'in het rond gooien'.

Naast de bezienswaardigheden bekijken zoals de Space Needle, de International District en Pike Place Market hebben we er een echte culinaire midweek van gemaakt. Seattle heeft een grote aziatische populatie en dat kan je zien aan de restaurants: Elk aziatisch land is er wel vertegenwoordigd met een restaurant. We hebben zelf een Thai's en een Cambodjaans (?) restaurant uitgeprobeerd: beiden waren om je vingers af te likken.

Er waren niet alleen Aziatische maar zowaar ook Belgische plaatsen te vinden. Ik had wat research gedaan op het internet en zo zijn we op de eerste avond in de 'Stumbling Monk' beland in Capitol Hill. Dit cafe' serveert een mooie collectie van Belgische bieren en er is een leuke sfeer. De volgende dag zijn we 's middags naar bierwinkel Bottleworks gegaan in Fremont alwaar we een mooie collectie bier ingeslagen hebben voor de komende wintermaanden in Missoula :) We zijn ook naar Brouwer's gegaan, een cafe/restaurant in dezelfde buurt waar je een schitterende verzameling van Belgische tapbieren en bier uit flesjes kan vinden, naast een paar Belgische gerechten zoals mosselen friet en een soort stoofvlees. Ik heb zelf alleen de frietjes geprobeerd: lekker maar zeker geen Belgische frieten hoor! Ik denk niet dat ze 2 keer gebakken waren en ze hadden de schil er nog aan, dat vind je in Belgie toch niet hoor :)

Pike Place Market:


Seattle vanop de ferry:


Meer foto's kan je hier vinden

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben je weleens in Portland, Oregon geweest??
Mooie stad, lekker eten goed winkelen en geen sales tax!

Kevin zei

Nee, in Portland zijn we nog niet geweest maar het staat wel op onze to-do list :)

blips zei

Mooie foto van de skyline met "the needle". Een paar jaar geleden ben ik er ook eens geweest ik vond het een mooie groene stad. (Ja wat wil je ook met heel veel regen)