vrijdag 3 augustus 2007

Global Warming

Bush roept op tot internationale klimaatconferentie

WASHINGTON - De Amerikaanse president George W.Bush heeft de grote wereldmogendheden uitgenodigd op een internationale conferentie over de klimaatverandering. Die heeft plaats op 27 en 28 september in Washington. Dat meldt het Witte Huis vrijdag.
Doel van de conferentie, die vijftien landen, de Europese Unie en de VN zal samenbrengen, is een langetermijndoelstelling bepalen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.


Wat heeft die man toch lef!! Eerst zegt hij nee tegen alles wat ook maar een beetje te maken heeft met het Kyoto Protocol omdat het "de Amerikaanse economie zou schaden", en maakt op die manier het hele protocol tot een lachertje, maar nu gaat hij nota bene zelf een conferentie starten, en zo hoopt hij waarschijnlijk nog zelf de eer op te strijken van een mogelijke reductie in broeikasgas uitstoot.

Ach, hopelijk lukt het toch binnen de kortste tijd om een stevige deuk in die uitstoot te krijgen.... Er zijn nog altijd mensen die de globale opwarming als een sprookje beschrijven, maar als zelfs Bush er iets aan wil gaan doen dan moeten zelfs de grootste nee-zeggers toch even hun plannen gaan herbekijken denk ik.

Kijk maar even naar Montana hier. Er heerst hier al een droogte sinds 7 jaar, dwz dat elk jaar er minder neerslag gevallen is dan het langjarig gemiddelde. De laatste jaren zijn consistent veel te warm geweest ook. Neem nu even afgelopen Juli:

Juli 2007 was de heetste maand ooit geregistreerd hier in Missoula. De gemiddelde dagtemperatuur was 96.5 graden fahrenheit, 35C! Daarmee was Missoula trouwens warmer dan eender welke stad ten oosten van de Rockies, inclusief steden als Dallas, Atlanta, Orlando, Miami, Houston, .... Er zijn 6 dag records gesneuveld, en het absolute hitte record werd op 5 juli gebroken met 107F (41C). De koelste dag van Juli was nog altijd 32 graden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goh, hij heeft inderdaad lef, maar uiteindelijk vind ik dat we ons daar niet moeten op blind staren. Het belangrijkste is dat hij er nu toch eindelijk iets wil aan gaan doen...

Groetjes,