zaterdag 11 augustus 2007

Heart Lake Huckleberries


Vorige Maandag zijn we er nog eens op uit getrokken, deze keer richting Heart Lake. Het meer ligt op een 4 tal kilometer klimmen van een trailhead bij Hoodoo Pass. Hoodoo pass ligt op de grens van Montana en Idaho ten westen van Superior, en ondanks het feit dat deze baan maar een zandweggetje is blijkt deze toch een belangrijke verbindingsweg te zijn tussen Noord Idaho en Western Montana, er zijn dan ook maar 2 echte verharde wegen tussen deze 2 grote gebieden: I-90 over Lookout Pass en Highway 12 over Lolo Pass.

Om terug te komen op de beklimming naar Heart Lake, ik ben met onze 2 hondjes gegaan, en het pad was echt schitterend; ondanks de droogte en hitte was alles in de buurt van onze beklimming ongeloofelijk groen en nat. Er stroomden letterlijk honderden kleine beekjes langs de kant van de berg naar beneden richting Trout Creek. De hele beklimming lang waren er bessen te vinden langs het pad, inclusief Thimbleberries en Huckleberries.

Thimbleberries lijken een beetje op braambessen maar zijn een stuk droger, en er zijn veel meer kleine zaadjes in. Sommige mensen vinden ze maar saai en bitter, maar ik lust ze eigenlijk wel graag.

In tegenstelling tot de Thimbleberries zijn de Huckleberries dan wel ongeloofelijk populair hier. Deze blauwe bessen hebben een unieke smaak en zijn ook enorm populair bij de beren. Deze bessen groeien enkel hoog in de bergen en veel mensen gaan dan ook specifiek klimmen om deze bessen mee naar huis te nemen. Als je ooit al eens hier in de buurt bent geweest dan zal het je ook al wel opgevallen zijn dat elke toeristische plaats een hoop huckleberry-producten verkoopt. Wij eten ze liefst rauw, of gemengd in pancakes, maar er bestaan honderden manieren om ze te gebruiken. Ik heb natuurlijk een mooie ziploc zak vol geplukt en ze hier in de diepvries gestoken. De eersten die ons komen bezoeken dit najaar zullen dus waarschijnlijk getrakteerd worden op lekkere huckleberry pancakes! :P

Heart Lake (1750m) is niet alleen de moeite waard om al die bessen, maar het meer zelf is ook schitterend. Het is omringd door hoge bergen en er lag zelfs nu nog een paar plekjes sneeuw daarboven. Ik had ook mijn vislijn meegenomen (eentje die je in stukken kan demonteren) en heb zowaar een paar mooie forellen gevangen (en losgelaten).

Ik ben ook nog verder naar Pearl Lake (2000m) geklommen, maar Heart Lake vond ik toch mooier.

De volgende afbeelding is genomen met Google Earth:


Het pad naar Heart Lake:


Indian Paintbrush bloemen met Pearl Lake op de achtergrond:


Een deel van het pad naar Pearl Lake was overgroeid met deze bloemen die honderden bijen aantrokken (Heart Lake op de achtergrond):


Wie denkt dat je naar de zee moet om turquoise water te zien heeft het mis (Heart Lake):


Zoals altijd kan je meer foto's vinden op http://kevin.amerikabelgen.com

Geen opmerkingen: