maandag 13 november 2006

Ski Season 06-07!

Dit weekend was weer goed gevuld met allerlei weinig interessante bezigheden (althans voor deze blog) zoals bezoekjes, football en voetbal wedstrijden (Grizzlies en Lazio hebben gewonnen!). We zijn gisteren ook naar de puppy's van vrienden gaan zien, die een paar dagen oud zijn (zie bijgevoegde foto).

MAARR het goede nieuws vandaag is dat het in de bergen en op de passen zwaar aan het sneeuwen is: in de laatste 2 dagen zelfs meer dan 60-70 cm, met gevolg dat Lookout Pass donderdag zijn deuren opent voor skiseizoen 06-07!!! Als alles dus goed loopt en er geen plotse warme lucht binnenstroomt zullen we dit weekend dus op de ski-pistes te vinden zijn :)

Hier in de vallei ligt nochtans geen sneeuw. Het is net te warm, en een interessant weerfenomeen dat ze 'downsloping winds' noemen hier (fohnwinden??)zorgt ervoor dat de lucht over de valleien helemaal uitdroogt waardoor we hier amper neerslag hebben gehad ondanks het in de bergen nog volop aan het sneeuwen is. Het is wel leuk om te zien, want recht boven ons is er blauwe lucht en rondom zitten al de bergen in de wolken en mist.

Geen opmerkingen: