maandag 23 april 2007

Backpacking up the Dearborn River

Dit weekend ben ik met de tent en de rugzak de wildernis ingetrokken, samen met de moeder van Angela, haar vriend en een bevriend koppel met hun uit Rusland geadopteerde tweeling. Angela zelf kon er niet bij zijn want ze had te veel schoolwerk te doen. De rivier waarlangs we zijn getrokken heet de Dearborn River, en bevindt zich in het Northern Rocky Mountain Front ten westen van Great Falls (en dat is natuurlijk in Montana). Het Rocky Mountain Front is heel interessant om te zien want van een relatief vlakke toendra gaat het landschap bruusk over in hoge bergen en dikke dennenbossen. Het is ook altijd raar om opeens in een vlakte te zijn, want hier in Missoula zit je natuurlijk constant omringd door bergen.

De trip was niet zo ver (een 4 tal kilometer) omdat we met twee 8-jarige jongens zaten, maar het was toch niet zonder uitdaging, want 2 dagen ervoor had het er namelijk een goede 25cm gesneeuwd en die sneeuw was duidelijk nog meer aanwezig dan we hadden verwacht. Zo hebben we onze tenten opgezet in het midden van de sneeuw, wat voor mij een nieuwe ervaring was. Na het onvermijdelijke kampvuur met marshmallows was het tijd om de tent in te gaan en de koude nacht tegemoet te gaan. 's Ochtends was het maar liefst -5 dus echt comfortabel was het niet in de tent, ondanks het feit dat Piombo toch iet of wat voor kachel heeft gefungeerd. :)

Onderweg van en naar de Dearborn River hebben we trouwens ook een heleboel wilde dieren gezien, zoals een groep van zo'n 30 elk (elanden); whitetail en mule hertjes; bighorn sheep; kraanvogels; en allerhande prooivogels. Hier beneden een paar foto's, en zoals gewoonlijk vind je altijd meer foto's op http://kevin.amerikabelgen.com






Geen opmerkingen: