maandag 9 april 2007

Little Brothers & Ghost Towns

Vanavond zullen we eindelijk onze Little Brother ontmoeten. We weten al dat zijn naam Jack is, dat hij 6 jaar is en dat hij ijs hockey speelt. We weten ook dat hij bij zijn grootmoeder woont omdat zijn vader voor lange periodes in Alaska gaat werken, en omdat zijn moeder voor een tijdje in de gevangenis zit. We zijn dus benieuwd!

Het weer was hier afgelopen weekend weer schitterend. Zaterdag zijn we naar de sluitingsdag van Lookout Pass gegaan en we konnen er in de namiddag weer volop in t-shirt snowboarden. Dit weekend was trouwens de sluitingsdag voor alle ski gebieden hier in de buurt - niet noodzakelijk omdat er geen sneeuw meer is, maar omdat er gewoon niet genoeg vraag meer is.. Veel mensen beginnen te raften, mountainbiken, klimmen,.. en zo is het niet meer rendabel om een skigebied open te houden in zuke dun bevolkte streken.

Ook gisteren was een reuze dag met temperaturen boven de 20 graden. Zo hadden we gedacht naar Garnet Ghost Town te rijden, ongeveer 40 minuten rijden van Missoula. Volgens de informatie die we hadden gevonden zou de weg daarnaar open gaan op 1 april, maar we zijn gewoonweg vastgelopen (niet letterlijk) in de sneeuw. Ondanks de warme temperaturen van de laatste weken was het plaatsje dus nog niet bereikbaar :(

1 opmerking:

Anoniem zei

Duurt soms erg lang voordat al die sneeuw weg is. Hier liggen nog steeds de resten van de bergen die er lagen.. Al weken...Het smelt wel, maar voordat deze hoeveelheden weg zijn.

gr Petra