dinsdag 17 april 2007

Virginia Tech Shooting

De 'mass shooting' in de Virginia Tech universiteit die tot nu toe 33 levens heeft ge-eist is weer maar eens een trieste getuigenis van de wapen problematiek hier in de USA. Volgens een deel van de bevolking heeft iedereen recht op het bezit van een vuurwapen - niet alleen voor zelf verdediging maar ook omdat er een oude wet (Second Amendment) zegt dat: "A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

Federaal gezien is er bijna geen enkele wet die voor of tegen wapenbezit is, met resultaat dat wapenwetten veel verschillen van staat tot staat. In bepaalde staten mag je enkel een wapen kopen van een gecertificeerde verdeler, die dan nog eens na moet gaan of je geen strafblad hebt enz., maar in andere staten (zoals Montana) mag je dus legaal een wapen kopen van een particulier. Zo zagen we op een garage sale een paar weken geleden doodleuk 3 shot guns die door eender wie gekocht konden worden.

En dan verschiet men ervan dat er dergelijke incidenten gebeuren zoals de University of Texas shooting, de Columbine shooting, en spijtig genoeg sinds gisteren ook de Virginia Tech shooting.

1 opmerking:

Anoniem zei

Alhoewel de wapenwetten hier belachelijk zijn omdat als je een fout maakt in het verkeer een pistool tegen je gericht kunt zien vind ik beslist niet dat dit drama de OORZAAK is van die wapenwet. De dader was vastberaden en zou een vuurwapen hebben aangeschaft ook al was dat illegaal. Vergis je niet, ik ben helemaal tegen het vuurwapenbezit en vind ook dat je die te gemakkelijk krijgt, het had natuurlijk wel invloed op de dader dat het zo eenvoudig te verkrijgen was maar nog steeds was de oorzaak niet vanwege de wapenwet maar vanwege de labiele toestand van de dader. Als je wist hoeveel mensen in Amerika een vuurwapen hebben dan valt het ontzettend mee dat er niet vaker zoiets gebeurt.
Wat ze volgens mij moeten doen is pas een vuurwapen vergunning geven als je aangetoond hebt er verstandig mee om te kunnen gaan. (gemakkelijker gezegd dan gedaan)