dinsdag 27 februari 2007

Jeep Compass

Gisteren heb ik een sick day 'genomen', en ben ik met Piombo gaan wandelen op een verlaten bergpad dat we een paar weken geleden toevallig hebben ontdekt toen we naar back country snowboard plaatsen aan het zoeken waren. Het leuke eraan was dat ik verse voetsporen van een eland heb gevonden en dan zo kon zien waar die eland naartoe was gegaan. Ik heb de eland zelf niet gevonden, maar ik moest toch heel dichtbij geweest zijn, want het was aan het sneeuwen en de voetsporen hadden nog geen verse sneeuw.

We hebben ook een paar testritten gedaan gisteren. De eerste wagen die we hebben uitgeprobeerd was een Mazda Tribute 2006, die een korting van maar liefst 5000 dollar had, gezien het het model van vorig jaar betrefte. We hebben de wagen even over de interstate genomen, en dan op een steil verlaten weggetje vol modder, sneeuw en ijs, waar we dan wat gekke maneuvers hebben gemaakt. Het voelde niet al te slecht aan, maar we hadden toch het gevoel dat de wagen iets miste. Ook krijgt de Tribute over het algemeen slechte reviews van eigenaars en consumer reports.

We hebben dan de Jeep Compass 07 geprobeerd, en dat was onmiddelijk raak! Het voelde veel beter aan, en het had absoluut geen probleem met modder, sneeuw en ijs. Ook voelde de wagen stabieler aan op de interstate. Het minpunt was dan weer dat er een stuk minder ruimte in de wagen was, maar dat hebben we toch niet echt nodig. Ondanks negatieve feedback online over het visuele aspect van de auto vonden wij persoonlijk dat het een heel mooie wagen was. Click hier voor de Compass Website

We wilden ook de Toyota Rav4 testrijden maar er was geen enkele wagen beschikbaar. Blijkbaar moet iedereen de Rav4 bestellen, en dan maanden wachten op de levering (zonder een kans op testrijden). De Rav4 krijgt betere reviews maar is ook een stuk ($5000) duurder dan de Compass... dus zijn we nu toch meer naar de Compass gericht.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die jeep is een gaaf autootje hoor!

Succes met kiezen.

Gr Petra

Anoniem zei

jawadde, die zijn daar precies wel veel goedkoper dan hier :/