maandag 19 februari 2007

Snowboard Bozeman

Vandaag zijn we terug gekomen vanuit Bozeman, waar we dit weekend hebben gelogeerd. Het hotel - Americas Best Value Inn - was heel proper en een goede deal (49 dollar per nacht voor hotel met zwembad, hot tub, sauna en ontbijt inbegrepen). Zaterdag zijn we gaan boarden in Bridger Bowl, net ten noorden van Bozeman. De condities konden beter zijn, want er was heel veel wind en die had de bovenste laag sneeuw tot een harde korst omgevormd. Het terrein was wel de moeite, met beneden veel beginners pisten en boven expert tot zelfs extreem terrein. Er is een ankerliftje dat tot de top gaat maar om toegang te krijgen tot het meest extreme terrein moet je een schup, transceiver en een partner meebrengen.


Zondag zijn we dan naar Moonlight Basin gegaan, wat op dezelfde berg als Big Sky ligt (maar iets goedkoper is :)). Condities waren heel middelmatig, maar natuurlijk was het nog altijd leuk. Wel hebben we spijtig genoeg geen mogelijkheid gehad om de befaamde 'headwaters' te doen. Wat zijn de headwaters dan? Kijk op de foto hier beneden: het zijn de dunne streepjes sneeuw van links tot het midden van de foto. Spijtig genoeg had de wind te veel sneeuw weggewaaid van die 'chutes' en waren ze in erbarmelijke staat. Dat zal dus voor de volgende keer zijn, ik zie er al naar uit!!



Verder hebben we gisterenavond nog een paar uur in een stevige sneeuwstorm gezeten, die in Bozeman nog maar eens een 15-tal cm op de bestaande 15cm heeft gedumpt. Hier teruggekomen in Missoula: 0 niks nada sneeuw :(

Geen opmerkingen: