dinsdag 30 januari 2007

Alltel

Vorige week hebben we beslist om van Qwest naar Alltel over te stappen voor onze gsm-diensten. Wij dus naar hun winkeltje in de 'mall'. Dat verliep vrij vlot, was het niet voor de toestellen die we er gratis bij kregen. Men had gezegd dat ze nieuw zouden zijn, maar thuis aangekomen bleek dat de gsm van Angela al krassen op de achterkant had, en beide hadden al nummers opgeslagen van iemand anders. Geen probleem eigenlijk, was het niet dat de gsm's eigenlijk maar een zwakke ontvangst hadden terwijl ze in de winkel zeiden dat ze een even goed ontvangst hadden dan een andere gsm. Gelukkig zijn we in de USA, waar je zonder problemen je aangekochte goederen kan inwisselen.

We beslissen dan maar naar een andere Alltel winkel te gaan omdat we dachten dat daar betere service zou zijn, maar wat blijkt: Deze Alltel winkel is een ander soort winkel dan diegen waar we het hebben gekocht. Er zijn namelijk corporate stores, en authorized dealers. Wij hebben het contract getekend bij een authorized dealer, dus kunnen ze ons in de corporate store niet helpen, ook al hebben we een toestel van Alltel en een contract van Alltel, hoewel er geen manier was om te weten dat er een verschil was. Oh well.. wij dus naar een andere winkel, die dan wel een authorized dealer is, maar daar blijken ze geen gsm's meer in voorraad te hebben. Ze sturen ons door naar nog een andere winkel. Daar aangekomen blijkt dat deze weer een corporate store is waar ze ons niet kunnen helpen. *zucht* Terug dus naar de vorige winkel, waar de kassierster de manager opbelt, en die laat ons weten via telefoon dat hij er de volgende dag zal zijn om ons te helpen, en hij belooft ons een 'deal' te doen.

De volgende dag terug naar die winkel en inderdaad, daar is de manager. We hadden intussen in de corporate store een toestel gezien dat we graag zouden hebben. Kost dan wel een beetje geld (30 dollar), maar dan hebben we toch eindelijk een deftig toestel. Maar wat blijkt: De winkel heeft geen toestellen in stock, en het toestel dat wij zouden willen moet besteld worden, "maar dat is geen probleem", zo zegt de manager, "Ik zal ze bestellen en er een goede deal van maken. Ik bel jullie morgen of ten laatste overmorgen terug". Na 2 dagen wachten zonder antwoord bellen we maar terug naar deze 'manager', die er nog maar 2 weken blijkt te werken. "oh ja, ik heb het heel druk gehad, maar ik zal het zodadelijk regelen. Ik bel je daarna terug". Nog een dag gewacht, weer zonder antwoord. Nog maar eens bellen dan: "oh ja, sorry dat ik niet heb terug gebeld, maar ik heb het erorm druk. De telefoons zijn wel besteld, ik zal bellen wanneer ze aankomen". Na nog 2 dagen vruchteloos wachten bellen we nog maar eens naar de winkel, maar deze keer neemt de kassierster weer op, dus vragen we haar of we met de manager kunnen spreken: "Oh, die is juist in een vergadering, hij zal je zodadelijk terug bellen". Na 2 uur wachten bellen we terug "de manager is juist aan de telefoon, hij zal je zodadelijk terug bellen". Yeah right! Nog 2 u later bellen we terug "hij is juist weer in een vergadering". Ok, that does it!

De volgende dag bellen we rond naar 1 van de corporate stores om zo een hoger geplaatste persoon aan de lijn te krijgen. We krijgen de nummer van de regional manager, die zich onmiddelijk excuseert voor deze toestand en belooft de zaak zo snel mogelijk op te lossen. 20 minuten later worden we opgebeld vanuit de winkel om te vragen of we even langs kunnen komen om de telefoons te bestellen. Naast het feit dat ons reeds gezegd was dat de telefoons al besteld waren, toch eindelijk een reactie vanuit de winkel. Nu blijkt het de kerel te zijn van de mall, die ons de gebruikte telefoons als nieuw had verkocht. Uiteindelijk zijn de telefoons officieel besteld, dat was Zaterdag. Vandaag zouden de telefoons eindelijk moeten aankomen in de winkel en zouden we dus opgebeld moeten worden. Ik ben benieuwd.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Jeetje wat een verhaal. De stoom zou bij mij inmiddels uit oren zijn gekomen. Zo te lezen was je nog vrij rustig...

wordt vervolgd..?

gr Petra