vrijdag 8 december 2006

Chicken Vera Cruz

Gisteren heb ik al een recept uitgeprobeerd uit het kookboek dat ik gekregen heb (zie vorige post):

Chicken Vera Cruz
benodigdheden voor 2/3 personen:
1 Kip in grote stukken (mag ook gewoon exclusief pootjes/borsten/billen zijn)
12 oz/ 340g salsa
half glas licht bier (pils of wit bier - ik heb blue moon Belgian white gebruikt)
half glas gevulde olijven
Een klein doosje French Fried Onions (gefrituurde uien - weet niet of die te vinden zijn in de benelux?)
2 soeplepels citroensap, 2 soeplepels peterselie, een beetje zwarte peper
rijst (optioneel)

Bak de stukken kip 40 minuten in een diepe ovenschaal in de oven aan 350F (180C). Meng intussen in een kookpot de salsa, het bier, de olijven, 2/3 van de french fried onions, citroensap, peterselie en peper en breng het tot kookpunt. Laat het dan nog 5 minuten pruttelen op laag vuur totdat de saus een beetje verdikt is.

Neem de kip uit de oven na de 40 minuten en giet de saus erover. Zet terug in de oven voor nog zo'n 15 minuten of totdat de kip gaar is. Neem de ovenschaal dan weer even uit de oven en besprenkel het alles met de overgebleven french fried onions. Zet terug in de oven voor nog een paar minuten, zodat de onions mooi goud zijn. Als je dit gerecht met rijst wil eten, dan zou die rond deze tijd klaar moeten zijn. Maak een bedje van rijst en leg de stukjes kip erbovenop - let wel dat de onions bovenop blijven, want anders worden ze slap ipv krokant!

Smakelijk!

Geen opmerkingen: