dinsdag 26 december 2006

Christmas Afterthoughts

Kerstmis 2006 is weer achter de rug, of toch niet helemaal.. In Januari hebben we eigenlijk nog 2 feestjes wanneer we de familie in Belgie gaan bezoeken!

Great Falls was zoals verwacht heel winderig, maar verrassend zacht (4-5 graden). Toch en plaats waar ik nooit zou willen wonen: Geen bergen, bijna altijd wind, en kurkdroog. Missoula is ook droog, met droog en jeukend vel en droge lippen als gevolg (Blistex, equivalent van Labello, is hier dan ook geen luxe), maar Great Falls doet je zodanig uitdrogen dat zelfs je vingertippen na een paar minuten buiten schraal aanvoelen. Niks voor mij hoor!

Vandaag zijn we ook eindelijk nog eens gaan snowboarden - weer maar eens op Lookout Pass omdat ze nog altijd een heel pak meer sneeuw hebben dan de andere resorts hier in de buurt (base 140cm top 260cm).. Veel nieuwe sneeuw maar wel vrij nat en zwaar, wat erg veel moeite vroeg om bochten te nemen enz. Normaal is de sneeuw hier superlicht, wat het snowboarden in diepe poeder echt wel een stuk makkelijker maakt. Het deed me vandaag een beetje denken aan de sneeuw in de Alpen - die was (voor zover mijn ervaringen) ook altijd behoorlijk zwaar en vermoeiend.

Geen opmerkingen: