dinsdag 6 maart 2007

Warm!

Vandaag is een rare dag. Mijn supervisor Nick heeft al beslist niet in te gaan op de vraag om nog 2 maanden aan te blijven en de firma te helpen met het overplaatsen van de afdeling naar TX, en eerlijk gezegd geef ik hem geen ongelijk. We zouden hetzelfde betaald worden voor een ****-job en als 'beloning' zouden we 6 weken loon krijgen ALS we zouden aanblijven tot 4 mei. We moeten dan ook een contract tekenen waarin we aangeven dat we alles zullen doen dat ze ons vragen (wie weet wat dat zou zijn), en waarin staat dat ze ons op eender welk moment mogen ontslagen (zonder vergoeding!!). Dat lijkt me ook geen optie.

Niemand van de web afdeling ziet het zitten om dat te doen volgens die termen, dus naar alle waarschijnlijkheid zal niemand er zijn om de nieuwe web programmeurs in Austin te helpen, en geloof mij, dat zal daar niet simpel worden voor die mensen!! We hebben een hele boel oudere applicaties die met heel slechte en onomzienbare code zijn geschreven. We waren eigenlijk juist begonnen met onze oudere applicaties om te vormen volgens moderne standaarden, maar daar hebben we dus uiteindelijk geen tijd voor gehad. Dubbel verlies voor de mensen in TX... ik voorspel dan ook zware problemen en verlies van klanten voor het bedrijf, want elke dag gaan er een heleboel dingen mis, en als er niemand is die weet hoe onze applicaties werken dan hebben ze grote problemen.

Toch interessant hoe een bedrijf zo maar even een dergelijke beslissing kan nemen. In Belgie zou de vakbond er sowieso voor zorgen dat iedereen een mooi pakketje mee naar huis zou mogen nemen. Spijtig genoeg werkt het hier niet zo... dat is 1 van de grote minpunten van de USA... maar dat was al langer bekend.

Anyway... Vandaag is het extreem warm voor deze tijd van het jaar: zo maar even 13 graden onder een blakende zon. Iedereen loopt hier in z'n t-shirt rond en de rivieren beginnen al aan te zwellen met smeltwater!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jongens toch, wat een bedrijf! Ik kan jullie beslissing om niet te blijven heeeeeel goed begrijpen (alles doen wat zij jullie vragen??? wat is dat voor een conditie zeg? en op elk moment jullie dan mogen ontslaan zonder vergoeding?)

Veel geluk met het zoeken naar een nieuwe job. Hopelijk valt er snel eentje uit de lucht. Laat in ieder geval de moed niet zakken!

Groetjes,

kastelke zei

Kevin, ik wens je veel succes bij je volgende sollicitatiegesprek!

En 't is niet te hopen dat het ginder al warm gaat worden, want in de National Geographic Adventure van Maart 2007 staat net een artikeltje over 'Wild Roads: Montana', over skiƫn en snowboarden in de nothwestern rockies, zie ook
http://tinyurl.com/2lyce6