donderdag 1 maart 2007

Witte eerste maart

De laatste week is het weer wat aan het veranderen: overdag's beginnen de temperaturen nu bijna elke dag boven het vriespunt uit te komen, terwijl de nachten getypeerd zijn door stevige sneeuwbuien. Zo worden we elke dag wakker onder een verse laag sneeuw, die dan overdag voor een deel weer wegsmelt. De sneeuwval is wel anders dan in het midden van de winter: in plaats van lichte constante sneeuwval zijn het nu pikzwarte wolken die echte gordijnen van sneeuw meebrengen... zo kan het overdag's op een bepaald moment zonnig zijn en relatief warm, en 10 minuten later is het dan ineens donker en zitten we in het midden van een sneeuwstorm!

Ook deze ochtend is het weer wit, hoewel de temperaturen vandaag niet veel over het vriespunt zouden moeten gaan. Vanaf zaterdag zou het warmer moeten worden, met zondag zelfs een mogelijke 10 graden! Dat zou al van begin november geleden zijn dat het zo warm was! Voor die warme temperaturen doorkomen gaan we zaterdag eerst nog wel genieten van de poeder, deze keer gaan we waarschijnlijk naar Lost Trail, een skigebied dat aan het begin van de Bitterroot vallei ligt - De Bitterroot vallei start vanaf de grens met Idaho en loopt tot in de Missoula vallei, waar de Bitterroot rivier uitmondt in de Clark Fork rivier. Lost Trail heeft in de afgelopen dagen 16 inches (40cm) sneeuw gekregen, en daar zou vandaag en morgen nog wat moeten bijkomen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo te lezen komen jullie ook al niet van die poeder af. Hier (NY) is gelukkig de afgelooen 2 dagen niets meer gevallen, maar daar schijnt vannacht verandering in te komen.

gr Petra