maandag 9 oktober 2006

Happy Columbus Day


Zaterdag zijn we naar een homestead harvest 'party' gegaan. Een homestead is een soort boerderijtje, in deze streken meestal een originele nederzetting van de eerste westerse 'immigranten'. Amper 200 jaar geleden kwamen Lewis & Clark door Montana, wat de eerste officiele westerse bezoekers waren. Tot 1850 was Western Montana praktisch onbewoond, buiten een paar indiaanse groepen gerekend, maar dat veranderde snel toen goud werd ontdekt. Butte, MT werd 1 van de rijkste steden ter wereld. Rond het einde van de 19e Eeuw had Butte meer (dollar) miljonairs dan eender welke stad ter wereld. Er waren open mijnen in het midden van de stad (vandaag kan je daar nog altijd de overblijfselen van zien, zoals de beruchte Berkeley Pit, maar dat is een ander verhaal (dat ik zeker nog wel zal vertellen).

Anyway, zaterdag waren we dus in een homestead net buiten Missoula. Er was soep, lamsburgers, taart en bier, allemaal lokaal gemaakt en 100% organisch. Het was een heel interessante bedoening, met veel hippy mensen :D. Gelukkig was er een kampvuurtje, want de temperatuur ging na zonsondergang pijlsnel naar beneden. In de heuvels net buiten Missoula, waar deze homestead ligt, is de temperatuur namelijk verrassend extremer. Rond een uur of 9 's avonds was het nog maar 3 graden, terwijl het in Missoula nog bijna 10 graden was. Meer foto's kan je weer vinden op http://grizzlygems.com/kevin

Vandaag is het trouwens Columbus day. Deze feestdag herinnert de ontdekking van Amerika door Columbus (duh), en wordt vooral door de italo-amerikaanse bevolking gevierd. Gezien we hier niet veel Italiaanse immigranten hebben is er bijster weinig te merken van deze feestdag, maar in grote steden zoals New York enz. zijn er wel festiviteiten vandaag.

1 opmerking:

Becs zei

Hahahaha die Monatan grappen!! Doet me denken aan Jeff Foxworthy met zijn redneck grappen ;-P