maandag 2 oktober 2006

Yellowstone Nationaal Park

We zijn gisteren teruggekomen van Yellowstone. Het was prachtig weer, 's morgens een graadje vorst maar in de namiddag temperaturen boven de 20 graden. We hebben in West Yellowstone gelogeerd, in de Clubhouse Inn. Een degelijk hotel met vriendelijk personeel.

We hebben in Yellowstone zelf de zuidelijke 'loop' gedaan. We zijn via West Yellowstone het park binnen gereden, en na amper 3 minuten zagen we al een paar 'elk' - een soort groot hert (geen idee wat ze dat in het Nederlands noemen). We zijn dan via Madison richting Old Faithful gereden. Onderweg zagen we watervallen en de eerste geisers.

We hadden geluk bij de Old Faithful geiser, want amper 5 minuten nadat we er waren aangekomen barste die al uit. De gemiddelde tijd tussen uitbarstingen is normaal ongeveer 90 minuten, maar deze keer was het zelfs langer geweest, net of de geiser op ons had gewacht :D.

Van de Old Faithful geiser zijn we dan via het Yellowstone meer richting Mud Volcano gereden, waar nog wat meer geisers en heetwater bronnen zijn. Er hangt daar echt een vette geur van rotte eieren, maar eigenlijk had ik er geen problemen mee. We gaan namelijk geregeld baden in heet waterbronnen, en daar heb je die geur natuurlijk ook een beetje. Verder zijn we dan nog langs de 'Grand Canyon of the Yellowstone' gereden. Prachtig uitzicht over de canyon en de Upper en Lower Falls, maar de volgende keer gaan we wel de overkant van de canyon bekijken (dat zou dan de zuidkant zijn). Ik denk dat je daar een beter uitzicht hebt over de Lower Falls.

Op de terugweg van West Yellowstone naar Missoula zijn we via Highway 287 gereden. Er ligt op die route een meer dat ontstaan is door een aardbeving en daardoor gevolgde landverschuiving (in 1959). Er staken een heleboel dode bomen uit het water, die zijn verdronken door het meer.

Geinteresseerden kunnen de foto's bekijken op http://grizzlygems.com/kevin

4 opmerkingen:

Elsie zei

Ja, ik vind het ook mooie foto's! Hopelijk zal ik dit park in de toekomst met mijn eigen ogen eens kunnen bewonderen. Misschien iets voor volgend jaar, wie weet...

Becs zei

Hele mooi foto's inderdaad. Toch wel lekker lijkt me dat, nu je daar woont kun je gewoon een aantal dagen plannen om dit soort dingen te gaan doen! Geweldig gewoon.

Kevin zei

Amerikaanse Eland is wat ik ook ergens heb gevonden, maar wat is een Moose dan?

Anoniem zei

volgens de woordenboeken juist hetzelfde, eland uit noord amerika

waarom ni hé :D